A Gizella-díj odaítéléséről egy öttagú bizottság hivatott dönteni, melyre a díj alapítója és a kuratórium elnöke kéri fel a tagokat (rendszerint ötéves mandátummal). A döntéshozó testület a pályázatokat megismerve – és adott esetben a személyes találkozás után – egy zárt ülésen a meghatározott szavazási procedúrát követően hoz döntést, melyet az átadás pillanatáig köteles titokban tartani. Az ünnepi műsorral és állófogadással egybekötött díjátadó – melyen rendszeresen kiemelik a család és a tanárok érdemeit és fontosságát is – minden év szeptember utolsó hetében kerül megrendezésre Szentendre Városháza dísztermében. A díj szellemiségét támogatva az ünnepség visszatérő fellépője Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekes és Balázs László Gábor előadóművész. A nagy figyelemmel övezett és állófogadással egybekötött rendezvényre a belépés mindenki számára ingyenes.
Kellár F. János Immánuel a kuratórium elnöke
Kellár F. János Immánuel
A kuratórium elnöke
(2014-)

Kellár F. János Immánuel író, előadóművész, borszakértő, karitatív és kulturális szervező, a Csevej Immánuel és a Jóra Való Törekvés Alapítvány létrehozója és vezetője, a Gizella-díj alapítója. Öt önálló kötet és több tucat publikáció szerzője, közel száz borverseny zsűrijének elnöke és közreműködője, illetve számos szervezet önkéntes tagja. Karitatív tevékenységeit egész fiatalkora óta végzi, jelenleg elsősorban a Törőcsik Marival közösen létrehozott alapítványon keresztül. 2014-től a Bizottság tagja, melynek további tagjait Ő maga kérte fel.

Horváth Judit
Horváth Judit kuratóriumi tag
Kuratóriumi tag
(2014-)

Pszichológus, aki évtizedekig volt Szentendrén ifjúsági lélekterapeuta. Munkája során különös érzékenységgel és empátiával viszonyult az ifjúsághoz, s mindig képes volt elérni, hogy ne ő legyen az iránymutató, hanem a helyes irányt kereső, magától találja meg az útját. Az apró rezdüléseken keresztül minduntalan keresi a gyermekekben a „láthatatlan” kincseket, s bátran áll a lelkekben rejlő miértek elé. Egész élete során meghallgatta, s ha kellett lelki támaszt nyújtva fel is karolta a fiatalokat. 2014-től a Bizottság tagja.

Kertész Kata
Kertész Kata kuratóriumi tag
Kuratóriumi tag
(2014-)

Színész, drámapedagógus, a kulturális élet aktív szereplője, akit a gyerekek egyszer megválasztottak Szentendre város legszeretetreméltóbb felnőttjévé is. Évtizedek óta foglalkozik drámapedagógiával, s vezet országos hírű gyermek- és ifjúsági színtársulatot. Számos szerepvállalásával nem csupán szórakozási lehetőséget teremt az ifjú generáció számára, hanem olyan szociális közeget is biztosít, mely sokaknak adta és adja meg a kapaszkodót, magát a lehetőséget. 2014-től a Bizottság tagja.

Pistyur Imre
Pistyur Imre kuratóriumi tag
Kuratóriumi tag
(2014-)

Munkácsy- és Pro Urbe-díjas szobrászművész, a Magyar Szobrásztársaság tagja. Számos szerepvállalásával évtizedek óta kiemelkedő személyisége Szentendre városának, s igazi lokálpatriótaként rendkívüli rálátása van a helyi eseményekre. A Gizella-díj érdemrendjének tervezője, aki sok segítséget nyújtott a díj alapítása körül, természetgyógyászként is elismert és igen nagy szociális érzékenységgel bír. Ő maga is fontosnak tarja a gyermekeknek való példaállítást, illetve mindazt, amit a díj képviselni kíván. 2014-től a Bizottság tagja.

Willemse Jolanda
Willemse Jolanda kuratóriumi tag
Kuratóriumi tag
(2014-)

Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitűntetett Pro Urbe-díjas Karitatív szervező, a KEMCSE elnöke. Jolanda 30 évet töltött Afrikában és Ázsiában, ahol – elsősorban gyerekekhez köthető – karitatív munkákat végzett. A jótékonykodás, az embereknek való kéznyújtás egész életének szerves része. A Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület elnökeként az oktatás mellett szociális felelősként is tevékenykedik. Szentendrei lakosként folyamatosan követi az itt élő gyermekek életét és segíti mindennapjaikat. 2014-től a Bizottság tagja.