A Gizella-díj alapítója

Kellár F. János Immánuel (1984) író, előadóművész, borszakértő, karitatív és kulturális szervező, a Csevej Immánuel házigazdája és a Jóra Való Törekvés Alapítvány vezetője születésétől fogva Szentendrén él. Első diplomáját művészettörténet-filozófia szakon, másoddiplomáját borászati területen szerezte. Borszakértőként és borlovagként több mint száz nemzetközi és hazai versenyen zsűrizett vagy tartott előadást. Íróként öt önálló kötete és egy hangoskönyve jelent meg. Írásait méltatta többek között Bánffy György, Pirk Jánosné Remsey Ágnes, Prof. Dr. Magyari Beck István, Dr. Balázs Tibor, Konczek József vagy éppen Törőcsik Mari. Színészként és színpadi szövegíróként a Mutatvány c. világirodalmi darabbal és a Föltámadás szomorúsága c. Ady Endre műveiből építkező előadással hosszú ideig turnézott. Szerteágazó karitatív és kulturális tevékenysége mellett évek óta számos civil szervezet önkénteseként dolgozik. 2010-ben indította el a Csevej Immánuel rendezvénysorozatot, aminek azóta is házigazdája és producere. 2016-tól a Törőcsik Marival közösen létrehozott Jóra Való Törekvés Alapítványt vezeti. A Gizella-díjat 2013-ban alapította szülővárosában, s megfogalmazása szerint ebben a jóakarat, a példamutatás és az értékteremtés jelentette számára a fő motivációt. A kezdetektől a Gizella-díj bizottságának vezetője és a díj gondozója.

„Az egyik legfontosabb célunk, hogy mindenki a személyiségéhez, a lehetőségeihez képest tudjon önzetlen, segítőkész, jóra törekvő lenni!”

„Hiszek mindabban, amit ezzel a díjjal kezdeményezhetünk, hiszek a példamutatás, illetve az ezzel járó jelképes és kézzel fogható eredmény hatásában és fontosságában!”

„A díj odaítélése és léte sohasem lehet politikai eszköz, a döntés kapcsán nem merülhet fel előítélet vagy bármiféle megkülönböztetés!”

„Fodor Gizella nemcsak édesanyaként, hanem kívülről szemlélve emberként is mindig példaként szolgált számomra! Hát innen a név!”

További információk: